O SERIJI

"Ezel" je jedna od najpopularnijih turskih TV serija. Radnja serije je inspirisana romanom A. Dumasa "Grof Monte Kristo", a u Turskoj je vrlo brzo nakon početka prikazivanja stekla veću popularnost od serije 1001 noć...

Omer Učar je dobar i iskren mladić, odan svojoj porodici, ali i prijateljima. Džengiz i Ali njegova su njegova dva najbolja prijatelja sa kojima je blizak kao sa braćom i za koje bi dao život.

Nakon dugog boravka u vojsci, Omer se vraća u Istanbul, nestrpljiv i srećan što će napokon zaprositi ženu svojih snova, lepu Ejšan, međutim, za vrijeme njegovog odsustva, prijatelji su osmislili i proveli lukav plan pljačke kazina, ubivši pritom jednog čuvara, i  ostavivši dovoljno lažnih dokaza kojim će Omera optužiti i osuditi na doživotnu kaznu.

Dok su prijatelji uživali u ukradenim milionima,Omer je u zatvoru proživljavao pakao. Osim što je svakodnevno razmišljao o izdaji svojih prijatelja i njihovim lažnim svedočenjima, njega su fizički zlostavljali direktor i čuvari zatvora, ne bi li na taj način saznali gde je sakrio novac od pljačke. Tokom jednog obračuna i pucnjave u zatvoru, Omer biva jako teško povređen, ali ubrzo nakon toga uz pomoć Ramiza, moćnog mafijaša, uspeva da pobegde iz zatvora. Nakon bega odlazi na operaciju i njegovo do tada unakaženo i neprepoznatljivo lice dobija novi izgleda, a samim tim i Omer postaje nova ličnost Ezel Bajraktar, mladi i uspešni biznismen i kockar.

Nakon dvanaest godina provedenih u patnji, njegova mržnja prema prijateljima postala je sve jača, pa odlučuje da kao potpuni stranac poseti Kipar ne bi li im se osvetio.

Pogledajte najnovije epizode serije "Ezel".